Uber zet opnieuw 350 mensen op straat

Bij taxi-app Uber verliezen opnieuw 350 mensen hun baan. Het gaat om de derde en voorlopig laatste ontslagronde, benadrukt CEO Dara Khosrowshahi.

De 350 ontslagen vallen in verschillende afdelingen van het Amerikaanse Uber. Het gaat onder meer over maaltijdbezorgdienst Uber Eats, de marketingafdeling en de technologiedienst. In september werden 435 ingenieurs en technische profielen bedankt voor bewezen diensten. Bij de eerste ronde in juli ging het om 400 personeelsleden van de marketingafdeling.

‘We hebben moeilijke maar noodzakelijke veranderingen moeten doorvoeren om ervoor te zorgen dat de juiste mensen in de juiste rollen op de juiste plaats zitten’, schreef CEO Dara Khosrowshahi in een e-mail aan het hele bedrijf. ‘Dagen zoals deze zijn lastig voor ons allemaal, maar we doen er alles aan om te vermijden dat ons bedrijf nog een dag als deze moet doormaken.’

Teleurstellend beursdebuut

De ontslagen zijn een middel om de kosten wat te drukken. In mei maakte Uber een teleurstellend debuut op de beurs. Sindsdien verloor het al 30 procent van zijn waarde. De taxi-app sloot het tweede kwartaal van dit jaar af met de slechtste cijfers ooit, een verlies van 5,2 miljard dollar. Uber blijft het ook moeilijk hebben om investeerders te overtuigen.

Meer dan 70 procent van de ontslagen viel in de Verenigde Staten en Canada. Uber is actief in 70 landen, waaronder ook België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20