Uber doet niet mee aan ontslaggolf Amerikaanse techbedrijven: “Geen tekenen van zwakte”

Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber, denkt er niet aan om banen te schrappen. En dat ondanks het feit dat de techwereld al heel 2022 in het verdomhoekje zit.

Waarom is dit belangrijk?

De wereldwijde inflatie en de stijgende rente sparen de techsector niet. De meeste technologiebedrijven hebben hun winsten zien dalen, terwijl kosten blijven oplopen. Bovendien zijn de vooruitzichten nogal somber, wat de neerwaartse trend van de aandelenkoersen versterkt. Als gevolg van dat alles verloren meer dan 130.000 mensen in de sector hun job.

In het nieuws: Uber-CEO Dara Khosrowshahi zegt niet te denken aan een inkrimping van zijn personeelsbestand en meldt dat zijn techbedrijf beter presteert dan de rest (al zegt hij dat laatste niet in die bewoordingen).

  • “We bevinden ons op een goede plek” en "We zien geen tekenen van zwakte", betoogde de chief executive officer tijdens een economisch evenement in de Amerikaanse stad Chicago.
  • De topman wierp wel op dat zijn bedrijf een "conservatievere" houding aan zou nemen op het v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.