Twitter Premium-gebruikers verliezen mogelijkheid om blauwe vinkje te verbergen

De optie om het blauwe vinkje te verbergen op Twitter, voorheen bekend als X, zal binnenkort verdwijnen voor Premium-gebruikers. Dit blijkt uit een screenshot die een gebruiker op het platform heeft gedeeld.

Het blauwe vinkje werd in november 2023 gelanceerd onder het nieuwe eigenaarschap van Elon Musk. In tegenstelling tot de eerdere verificatieprocedure, die werd toegekend aan accounts van publieke figuren en organisaties om authenticiteit te garanderen, kan het blauwe vinkje nu worden verkregen door een abonnement op Twitter Premium af te sluiten.

Blauw vinkje

De Premium-dienst biedt verschillende voordelen, waaronder langere tweets, de mogelijkheid om likes te verbergen en inkomsten te genereren uit virale posts. Echter, de toevoeging van een betaalmuur voor verificatie heeft voor controverse gezorgd, met veel gebruikers die het systeem bekritiseren als onterecht en elitair.

Naast de betaalde verificatie heeft Twitter ook accounts met meer dan 2.500 geverifieerde volgers en/of die door het platform als “notabel” worden beschouwd, automatisch voorzien van een blauw vinkje. Dit heeft geleid tot verwarring en onvrede onder sommige gebruikers die het vinkje niet wensen. Zij kiezen er dan ook vaak voor om het vinkje te verbergen.

Maar die optie zal binnenkort verdwijnen. De exacte datum waarop de optie om het blauwe vinkje te verbergen verdwijnt, is nog niet bekendgemaakt.