Twitter kampt nacht lang met wereldwijde panne

Microblogsite Twitter was tijdens de nacht van donderdag op vrijdag, Belgische tijd, niet bereikbaar. Er is vooralsnog geen bewijs van een hack.

Wie nog nachtelijk door Twitter wou scrollen, was er vannacht aan voor de moeite. De microblogsite ging quasi volledig offline en bleef dat ook enkele uren lang.

Probleem?

‘We weten dat mensen problemen hebben met tweeten en het gebruikmaken van Twitter’, zegt een woordvoerder van Twitter. ‘We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing voor het probleem.’ De oplossing is alvast gevonden, waar het probleem ligt, is nog niet helemaal duidelijk.

Het is een moeilijk jaar voor Twitter. De site had eerder dit jaar te kampen met de grootste hack ooit. Daarbij werden verschillende accounts van bekende koppen en organisaties gekaapt. Er werd toen reclame gemaakt voor een bitcoin-actie, die uiteraard een scam bleek te zijn.

Phishing

Toen bleek de hack toch bij een intern probleem te liggen. Een personeelslid had zich laten phishen en zo wachtwoorden vrijgegeven. Nu is er volgens de woordvoerder geen enkel bewijs van een hack of beveiligingslek.

Twitter besloot op woensdag om een artikel uit tabloid The New York Post over Hunter Biden, minder in mensen hun tijdslijn te laten publiceren omdat het onjuistheden zou bevatten. Dat is in strijd met het beleid van Twitter, maar daar konden heel wat Republikeinse supporters niet mee lachen. Of er een link is met die heisa, moet nog duidelijk worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20