Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 01 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Twitter en Facebook censureren tijdelijk Trump-accounts na foute Covid-info

Logo Business AM
Politiek

06/08/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Donald Trump. - EPA

Op woensdag werden campagne-accounts van de Amerikaanse president tijdelijk geband omdat ze foute informatie over Covid-19 verspreidden.

Twitter heeft tijdelijk het account Team Trump, een campagne-account voor de Amerikaanse president, geblokkeerd. Op het account was een video verschenen waar verkeerde info over Covid-19 in verscheen.

Kinderen en Covid

In de video is Trump te zien, waarbij hij op mediakanaal Fox News claimt dat kinderen zo goed als immuun zijn voor het coronavirus. Dat is niet juist. Kinderen krijgen waarschijnlijk even snel Covid-19 als volwassenen en kunnen de ziekte ook verspreiden, maar hebben vaak ook geen symptomen.

De tweet moest eerst verwijderd worden voor het account gedeblokkeerd kon worden. Trump retweette de video, die geblokkeerd is door Twitter. Zijn account mocht wel gewoon online blijven.

Facebook censureert

Eerder verwijderde ook Facebook al een gelijkaardige post van Trump. Daarbij verwijst ook het sociale medium van Mark Zuckerberg naar hun beleid over Covid-desinformatie. Het is de eerste keer dat een video van Trump verwijderd wordt op Facebook.

Er is veel externe druk op sociale mediabedrijven om factchecks uit te voeren op politieke figuren, maar ook om de stroom van fake news in te dijken. Vooral als het over het coronavirus gaat, maar ook foute informatie in verband met de Amerikaanse presidentsverkiezingen staan daar centraal.

Ruzie met Twitter

Eerder dit jaar kleefde Twitter al een fact-checklabel aan een tweet van de Amerikaanse president. Daarin stond te lezen dat verkiezingen via de post frauduleuze verkiezingen in de hand werken.

Trump van zijn kant, wordt steeds kwader op sociale media, en dan zeker op Twitter. Volgens Trump zijn de trending topics van Twitter bijvoorbeeld illegaal. Ze zouden de president in een slecht daglicht stellen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.962.216
 • Aantal
  doden
  1.014.095
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  118.452
 • Aantal
  doden
  10.016
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks