Tweedehands luxehorloges leveren veilinghuizen recordverkopen op

De markt voor tweedehands luxehorloges beleeft een absoluut topjaar. De vijf grootste veilinghuizen voor deze productcategorie – Phillips, Sotheby’s, Christie’s, Antiquorum en Bonhams – sloten het voorbije jaar volgens een studie van het gespecialiseerde bureau Hammertrack met een gecombineerde horlogeverkoop van 634 miljoen Zwitserse frank (644 miljoen euro) af. Er wordt aan toegevoegd dat dit jaar een verdere stijging zal mogen worden verwacht.

Waarom is dit belangrijk?

In de eerste helft van dit jaar haalden de vijf huizen met de verkoop van horloges een gezamenlijke omzet van 379 miljoen Zwitserse frank. Dat was 47 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De verkopen lagen ook 133 procent hoger dan het niveau dat drie jaar geleden - voor de uitbraak van de coronapandemie - tijdens de eerste zes maanden was opgetekend.

Nieuwe records in het vooruitzicht: Dit zal jaar zal de verkoop van tweedehands luxehorloges volgens Hammertrack dan ook waarschijnlijk een nieuw record vestigen. "Verwacht wordt dat daarbij de grens van 900 miljoen euro zal worden overschreden", merkt het nieuwsplatform Rapaport op.

  • De reële inkomsten van de verkopen liggen nog gevoelig hoger. De cijfers van Hammertrack hebben immers uitsluitend betrekking op de verkopen van veilinghuizen. Er is niet gekeken naar de omzetten van ander
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20