Turkije blokkeert nog steeds NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland: President Erdogan wil dat beide landen eerst “concrete stappen zetten”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Zweden en Finland meer moeten doen om hem ervan te overtuigen dat beide landen kunnen toetreden tot de NAVO. 

Waarom is dit belangrijk?

Als reactie op de Russische invasie van Oekraïne, hebben Zweden en Finland hun langdurige militaire ongebondenheid beëindigd. In mei vroegen beide landen het NAVO-lidmaatschap aan, maar Turkije weigert nog altijd hun aanvraag goed te keuren.

In het nieuws: Op een persconferentie met de Zweedse premier Ulf Kristersson verwelkomde Erdogan het recente besluit van Zweden om een wapenembargo tegen Turkije op te heffen. Echter zei de Turk van Stockholm te verwachten dat het tegen eind november “concrete stappen” zet, om de verbintenissen die het is aangegaan volledig uit te voeren.

  • "Zweden wil lid worden van de NAVO voor zijn eigen veiligheid en wij willen een Zweden dat zal helpen onze veiligheidsproblemen op te lossen", zei
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20