Trumps rechterhand Kushner krijgt geen toegang meer tot uiterst geheime informatie

Jared Kushner, Trumps schoonzoon en topadviseur, krijgt nietlanger toegang tot extreem geheime informatie en dossiers van het Witte Huis. Kushnerhad enkel tijdelijk inzagerecht, omdat hij zakelijke en persoonlijke relatiesonderhoudt met Mexicanen, Chinezen, Israëlieten en inwoners van de VerenigdeArabische Emiraten. Witte Huis-stafchef John Kelly wil nu een striktereregelgeving invoeren rond geheime informatie.

Jared Kushner isniet enkel de echtgenoot van Ivanka Trump, maar ook één van de belangrijksteadviseurs van president Trump. Tot nu toe had hij toegang tot vertrouwelijkeinformatie van het Witte Huis, maar dat is nu stopgezet.

Hij had onder andereinzage in de Daily Brief aan de president. Dat is de dagelijkse,geheime briefing aan Trump van de inlichtingendiensten. Het ging om informatievan het geheime ‘SCI’-level. Dat melden de nieuwssite Politico en de Britse openbareomroep BBC. Ook persbureau Reuters bevestigthet nieuws.

Het was de stafchefJohn Kelly die beslist heeft de toegang te ontzeggen. Er wordt namelijkgevreesd dat Kushner gemanipuleerd zou worden vanuit Mexico, China, deVerenigde Arabische Emiraten en Israël. Eerder had hij ook al gegevensachtergehouden over zijn contacten in het buitenland en over zijn zaken alsmakelaar. Trump liet weten dat hij zich niet moeit met de situatie. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20