Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 29 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Trump: ‘Ik heb waarschijnlijk een erg goede relatie met Kim Jong-Un’

Logo Business AM

11/01/2018 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Noord-Koreaanse ambtsgenoot Kim Jong-un gecomplimenteerd. Hij deed dat tegenover een groep Russische journalisten. Poetin had het over een sluwe en doorwinterde politicus ‘die een ronde heeft gewonnen tegen de Verenigde Staten’. Poetin verwees naar het succes van het Noorden bij het testen van intercontinentale ballistische raketten. Ook het heropstarten van de eerste bilaterale gesprekken tussen beide Korea’s sinds 2015, noemde Poetin een succes.

“Ik denk dat de heer Kim Jong-un duidelijk deze ronde heeft gewonnen. Hij heeft zijn strategische doelstelling behaald: hij heeft een kernwapen, hij heeft raketten met een globaal bereik tot 13.000 km, waarmee hij zowat elke plek op aarde kan bereiken.”

Trump heeft ‘een erg goede relatie met Kim Jong-Un’

Dat Poetin Kim Jong-un eerder dan Donald Trump bewierookte, moet in Washington niet in goede aarde zijn gevallen. Trumps respons was dan ook weer erg… Trump. Over de man die hij herhaaldelijk “Little Rocket Man” noemde en die hem een “dotard” [een seniele ouderling] noemde, zei Trump nu:

“Ik heb waarschijnlijk een erg goede relatie met Kim Jong-un. Ik onderhoud relaties met mensen. Jullie zijn verwonderd, denk ik.”

Of Trump met zijn Noord-Koreaanse ambtsgenoot heeft gepraat wilde hij niet zeggen. “Ik wil daar niets over zeggen. Niet ja, noch neen. Ik wil er niets over kwijt.”


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO