Trump houdt persconferentie van 1 minuut om beursrecord te bejubelen

De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdagavond kort voor de pers verschenen om zijn team te feliciteren met ‘de inspanningen om de Dow Jones op 30.000 punten te krijgen’. Toen journalisten vragen wilden stellen, was hij al vertrokken.

De Dow Jones kwam gisteren op zijn hoogste peil ooit terecht door het record van 30.000 punten te breken. De Amerikaanse graadmeter eindigde de dag op 30.064 punten en dat was ook uittredend president Donald Trump niet ontgaan.

Hij was zo tevreden dat hij er speciaal een persconferentie belegde, maar waar we normaal lang uitgerekte speeches gewend zijn van de 74-jarige Amerikaan, was dit zijn kortste verschijning ooit.

‘Heilig nummer’

‘Ik wil gewoon even iedereen bedanken’, klonk het. ‘De beurs, de Dow Jones Industrial Average, kwam net terecht op 30.000 punten, wat het hoogste ooit is. We zijn nooit eerder hoger gegaan dan 30.000 en toch is het gebeurd ondanks alles dat aan het gebeuren is met de pandemie. Ik ben heel blij met alle inspanningen op vaccinvlak.’

‘Maar de beurs ging dus juist boven 30.000, nog nooit gezien. Dat is een heilig nummer, 30.000, en niemand dacht dat we het ooit gingen halen. Ik wil gewoon even iedereen in mijn administratie bedanken die zo hard gewerkt heeft en vooral de mensen in ons land, want er is niemand zoals jullie. Bedankt iedereen. Bedankt.’

En hij was weg. Nog voor de aanwezige journalisten vragen konden stellen, was hij alweer achter de schermen verdwenen. ‘De vreemdste persconferentie ooit’, klonk het achteraf.

Maandag werd bekend dat Trump de weg vrijmaakt voor de transitie naar de regering-Biden op 20 januari. Journalisten hadden gehoopt dat hij daar dieper op zou ingaan, maar geen woord daarover.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20