Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 29 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Trump: “De Europese Unie is erger dan China”

Logo Business AM
Politiek

11/06/2018 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

“De Europese Unie is erger dan China.” Dat heeft de Amerikaanse president Trump tegen zijn ambtsgenoot Emmanuel Macron gezegd toen die hem op 24 april in Washington bezocht. Macron had Trump gevraagd samen te werken omdat ze beide een probleem hebben met China.

Het doorgaans goed geïnformeerde Axios maakt gewag van ‘moeilijke gesprekken’ tussen beide leiders in april, die als de voorbode van het fiasco van de voorbije G7-top kunnen worden beschouwd.

Volgens dezelfde bron begon Trump daarna het gedrag van Duitsland en de import van Duitse wagens in de VS te bekritiseren.

‘Tot er geen Mercedes-Benz meer op Fifth Avenue in New York rijdt’

Vorige maand had het Duitse magazine Wirtschaftswoche op basis van uitspraken van niet bij naam genoemde Amerikaanse en Europese diplomaten nog gemeld dat Trump de invoer van Duitse luxewagens in de Verenigde Staten wil blokkeren

Volgens deze diplomaten zou Trump vorige maand tegen de Franse president Emmanuel Macron hebben gezegd dat hij zijn positie zou volhouden ‘tot er geen Mercedes-Benz meer op Fifth Avenue in New York rijdt.’

Trump vindt het niet kunnen dat er Duitse wagens in gans de VS te zien zijn, maar amper Chevrolets in Duitsland.

Volgens Trump is de handelsrelatie tussen de VS en Frankrijk ‘vrij evenwichtig’ maar is die tussen de VS en de EU ‘zeer unfair’.

Volgens Sarah Sanders, de persverantwoordelijke van het Witte Huis, wilde de president ‘gewoon het punt maken dat er iets moet gebeuren om het systeem te repareren’.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO