2 eenvoudige trucs om aantrekkelijk te worden gevonden door het andere geslacht

1. Vrouwen moeten rood dragen

Mannen vinden vrouwen die rood dragen aantrekkelijker dan vrouwen die andere kleuren dragen. Dat blijkt uit de studie “Red and Romantic Behavior in Viewing Women,” waarover het European Journal of Social Psychology bericht. Drie experimenten lijken die stelling te onderbouwen.

In een eerste experiment bleek dat mannen die een gesprek aangingen met een onbekende in het rood geklede vrouw, sneller tot het stellen van intieme vragen overgingen dan wanneer ze met dezelfde vrouw praatten wanneer die iets groens had aangetrokken.

In een tweede experiment stelde men vast dat mannen dichterbij een potentiële vrouwelijke gesprekspartner gingen zitten wanneer die rode kledij droeg. Wanneer dezelfde vrouw iets blauws aan had hielden ze meer afstand. Rood werkt dus als een eenvoudige, non-verbale katalysator, die voortplantingsgedrag beïnvloedt, concluderen de auteurs.

In een derde experiment zag men dat vrouwelijke lifters die een rood t-shirt droegen sneller opgepikt werden dan collega-lifters die andere kleuren droegen. Ook vrouwen die rode kledij dragen op de foto die hun profiel begeleidt op datingsites krijgen meer respons dan vrouwen die andere kleuren dragen.


2. Mannen moeten een hond nemen

Hoe zit dat nu met mannen? Wel, die kunnen best een hond nemen. De Franse wetenschapper Nicolas Guégen deed vier studies om te kijken of de aanwezigheid van een hond iets veranderde aan de interactie tussen mannen en vrouwen. Wat bleek?

Een man die in het gezelschap van een hond was, maakte driemaal meer kans om het telefoonnummer van een onbekende vrouw los te krijgen, dan wanneer hij geen hond bij zich had. Mannen met honden worden door vrouwen als makkelijker te benaderen en betrouwbaarder gezien. Vrouwen percipiëren mannen met honden ook als verantwoordelijker.

Photo by Boxed Water Is Better on Unsplash
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20