Toyota gaat batterijen van elektrische voertuigen recycleren

Toyota gaat samenwerken met het Amerikaanse Redwood Materials, een bedrijf dat batterijen en elektrische voertuigen recycleert. Het plan is om oude, versleten accu’s op te knappen of af te breken, zodat de materialen kunnen worden hergebruikt.

In hun samenwerking richten Toyota en Redwood zich op de “eerste golf van batterij-elektrische voertuigen”, die meer dan 20 jaar oud zijn en het einde van hun levensduur naderen, zoals de iconische Priussen. Redwood is van plan om een “gesloten bevoorradingsketen voor elektrische voertuigen” te creëren, wat betekent dat het de batterijen van oude EV’s gebruikt zullen worden om er batterijen voor nieuwe auto’s van te maken.

Toyota en Redwood hebben de doelstelling om de stijgende prijzen van batterijen en de tekorten aan metalen en materialen aan te pakken, die het gevolg zijn van de snelle verschuiving naar EV’s. De hoge kosten zouden namelijk volgens Gill Pratt, onderzoeker bij Toyota, een rem kunnen zetten op de overstap naar elektrische wagens.

CO2-doelstellingen

“We zullen in een vrij chaotische periode terechtkomen tijdens de hele opmars en overgang naar een elektrisch wagenpark”, zei Jeffrey Straubel, die eerder werkzaam was bij Tesla en ook oprichter is van Redwood.

“Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen, waarmee onze accu’s ook na de eerste levenscyclus van waarde kunnen zijn voor elektrische voertuigen”, aldus Christopher Yang van Toyota. “Dit draagt ook bij aan onze CO2-doelstellingen en onze missie om een duurzame wereld voor iedereen te bouwen”.

Redwood is het grootste bedrijf in de Verenigde Staten dat lithium-ionbatterijen recycleert. De activiteiten van de bedrijven zullen aanvankelijk grotendeels plaatsvinden in de Redwood-faciliteit in Nevada.

Volgens nieuwsdienst Bloomberg zit er zeker potentie in het recycleren van batterijen. EV-batterijen maken is namelijk extreem duur en sommige bedrijven hebben moeite om het op een grote schaal te doen. Het recycleren van batterijen kan daardoor een goede stimulans zijn voor fabrikanten om goedkoper aan batterijen te komen.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.