Touring Assistance wegenhulp

 

De meest bekende wegenhulp in ons land is waarschijnlijk die van Touring Assistance. Naast een grote naamsbekendheid heeft de wegenhulp van Touring Assistance ook de meeste klanten in haar bestand opgenomen. Dag en nacht staan honderden wegenwachters klaar om gepaste hulp te verlenen aan meer dan 500.000 leden als zij te maken krijgen met autopech. Om alles op het gebied van wegenhulp in goede banen te leiden heeft Touring Assistance haar uitvalsbasis, en tevens telefooncentrale, in Brussel gevestigd. 

Touring Assistance: meer dan alleen pechverhelping

Touring Assistance is in het bijzonder bekend vanwege de gele auto’s die door heel het land rondrijden Maar Touring Assistance doet echter meer dan alleen pechverhelping, zoals het verlenen van medische- en personenbijstand, zowel in eigen land als over de landsgrenzen, en dat allemaal 24 uur per dag en 7 dagen per week. De mobiliteit van de klanten is één van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Zo zal onder andere de Mobilis Club klaarstaan voor haar klanten via de Mobile App maar eveneens via de telefoon. Op die manier kun je achterhalen waar het verkeer vastzit, de beste route plannen voor een reis en klanten bijstaan als het aankomt op juridisch en medisch advies voor een vakantie. Touring Assistance is voortdurend in beweging en zal alle trends dan ook op de voet volgen en proberen om deze zelfs een stapje voor te blijven. Op die manier weet het bedrijf steeds weer te groeien en zich te ontwikkelen een klassiek dienstenbedrijf naar een heuse hightech-organisatie.

Touring Assistance stelt zich verder op als vertegenwoordigt van ruim één miljoen weggebruikers in ons land. Om die reden wordt het bedrijf niet alleen door de media, maar ook door de overheid en een heleboel andere sectoren, Touring Assistance als een belangrijk referentiekader beschouwd als het gaar om mobiliteit, infrastructuur en de veiligheid in het verkeer. Het bedrijf zal om die reden de vrijheid verdedigen die iedereen heeft om zich te verplaatsten op de wijze, en met behulp van de middelen, die zijn of haar voorkeur heeft.

Het bedrijf Touring Assistance onder een vergrootglas

Ondanks de omvang van het bedrijf en de naamsbekendheid heeft Touring Assistance een eenvoudige structuur met slechts korte hiërarchische lijnen. Zo zal de eindverantwoordelijkheid van het bedrijf altijd worden gedragen door de directie en de raad van bestuur. Deze raad van bestuur zal verder strategieën uit blijven stippelen voor de toekomst zodat de directie hun besluiten uit kan voeren en ervoor kan zorgen dat het dagelijks functioneren van de verschillende afdelingen zo optimaal mogelijk verloopt. Deze verschillende afdelingen zijn:

 • Human resources,
 • IT,
 • Finance,
 • Strategie,
 • Operations,
 • Marketing & Sales.

Net zoals voor de klanten, geldt ook voor de medewerkers van Touring Assistance dat iedereen enorm belangrijk is. Zonder de inzet van elke individuele medewerker staat het bedrijf immers nergens. Om die reden zorgt Touring Assistance voor een persoonlijke aanpak en omlijsting, en garandeert het bedrijf bovendien een open werksfeer.

Verder is Touring Assistance altijd bereid om te investeren in haar medewerkers en wordt dit zelfs als vanzelfsprekend gezien. Zo worden er onder andere opleidingen aangeboden aan medewerkers en zullen zij worden geholpen om zich verder te ontplooien. Medewerkers die de wens hebben om door te groeien, zullen altijd serieus worden genomen. Touring Assistance zal dan ook altijd samen met een medewerker alle opties bekijken die eventueel de zelfontplooiing of doorgroei kunnen verwezenlijken. Dit alles zal ertoe bijdragen dat de medewerkers van Touring Assistance zich goed voelen, creatief zijn, proactief kunnen denken en initiatief durven nemen. Doordat ze stevig in hun schoenen staan kunnen zijn dan ook de nodige verantwoordelijkheid. Dragen en dat zullen de klanten zeer zeker merken. 

Een breed aanbod van Touring Assistance

De basisformule voor wegenhulp van Touring Assistance biedt dekking aan de meest voorkomende defecten en andere oorzaken van autopech. Verder biedt deze wegenhulp haar klanten een aantal uiteenlopende extra dekkingen. Dergelijke uitbreidingen worden in de vorm van zogenaamde uitbreidingspakketten aangeboden, zoals dekking van wegenhulp in eigen land evenals in een groot deel van Europa en/of het in bruikleen krijgen van een vervangende auto.

Voordelen van Touring Assistance wegenhulp

Een wegenhulpformule afsluiten bij Touring Assistance biedt je een heleboel voordelen waardoor je met een gerust hart op weg kunt gaan met je auto.

 • Nadat je de wegenhulp van Touring Assistance op hebt geroepen, zal er binnen 40 minuten een wegenwachter van het bedrijf ter plaatse zijn.
 • Als enige in deze sector garandeert Touring wegenhulp dat 90 procent van de gevallen binnen het uur weer opgelost zijn en dat je dus je weg weer kunt vervolgen.
 • In 980 procent van alle pechgevallen zal de auto ter plaatse gerepareerd kunnen worden,
 • De gemiddelde duur van een herstelling aan een auto met pech bedraagt slechts 16 minuten.
 • Touring Assistance zal, ongeacht de leeftijd van een voertuig, elke auto dekking aanbieden.
 • Doordat Touring Assistance meerdere formules aanbiedt aan haar klanten zal er door iedereen wel een passende wegenhulp afgesloten kunnen worden.
 • Leden van Touring Assistance kunnen profiteren van unieke voordelen en kortingen bij partnerbedrijven.

De pechverhelping formules van Touring Assistance

Klanten kunnen bij Touring Assistance terecht voor verschillende pechverhelping formules en op die manier de dekking krijgen die het beste bij hun specifieke situatie en behoeften past.

Belgium Go: met deze pechhulp geniet je dag en nacht van een jaarlijkse dekking in België (zelfs bij je thuis) en kun je twee keer per jaar een beroep doen als er sprake is van een pechgeval, zoals mechanische problemen, accuproblemen, tekort aan brandstof en het verlies van je autosleutels. Als uitbreiding kun je eventueel hulp bij een bandenprobleem, versleping van het voertuig, het thuisbrengen van alle inzittende van de auto en een vervangende auto afsluiten. Naast de hulpverlening onderweg biedt deze formule klanten exclusieve voordelen en kortingen.

Belgium Plus: deze pechhulp is uitermate geschikt voor mensen die regelmatig, of zelfs intensief, hun auto gebruiken en dag en nacht willen genieten van een jaarlijkse dekking in België (zelfs bij je thuis). Per jaar kun je vijf keer een beroep doen als er sprake is van een pechgeval of een ongeval. Maar ook als je hulp nodig hebt bij een bandenprobleem of versleping van het voertuig nodig hebt dan is dit gedekt. De auto zal dan niet alleen naar de gewenste garage worden versleept, maar ook zullen de inzittenden van het voertuig thuis worden gebracht. Zelfs voor een tweede voertuig zijn deze diensten gedekt als je voor deze formule hebt gekozen. Ook een vervangende auto kan, onder bepaalde voorwaarden door Touring Assistance worden geregeld. Naast de hulpverlening onderweg biedt deze formule klanten exclusieve voordelen en kortingen, zoals bij het huren van een auto of het herstellen van autoruitschade.

Global (met reisbijstand): met deze pechhulp geniet je samen met je gezin van een jaarlijkse dekking in zowel België als de rest van Europa en kun je vijf keer per jaar een beroep doen als er sprake is van een pechgeval of een ongeval. Maar ook als je hulp nodig hebt bij een bandenprobleem of versleping van het voertuig nodig hebt dan is dit gedekt. Naast de versleping van het voertuig naar een gewenste garage in België wordt ook voor alle inzittenden de reis terug naar huis geregeld. Ook een vervangende auto kan, onder bepaalde voorwaarden door Touring Assistance worden geregeld. Deze formule is dan ook uitermate geschikt voor mensen die meerdere keren per jaar naar het buitenland reizen en niet alleen dag en nacht van de beste wegenhulp, maar ook reisbijstand willen genieten. De reisbijstand zorgt er bijvoorbeeld voor dat repatriëring en vervroegde terugkeer van de verzekerden en medische kosten onder de dekking vallen. Indien je met kinderen op reis gaat kun je tegenwoordig zelfs genieten van speciale garanties. Ook voor het reizen per vliegtuig heeft Touring Assistance vandaag de dag unieke garanties als je deze formule afsluit. Verder is het mogelijk om een annuleringsverzekering, bagageverzekering en reiscompensatieverzekering aan deze formule toe te voegen voor een nog completere dekking. Naast het brede scala aan bijstand en hulpverlening onderweg biedt deze formule klanten exclusieve voordelen en kortingen, zoals bij het huren van een auto of het herstellen van autoruitschade.

Voordelen voor leden van Touring Assistance

Lid zijn van Touring Assistance betekent eveneens een aanzienlijke besparing van tijd en geld door gebruik te maken van de apps Touring Assistance en Mobilis, maar ook door te profiteren van unieke ledenvoordelen en -kortingen. Zo kun je onder andere financieel voordeel hebben las je:

 • gaat tanken met directe korting op de officiële literprijs,
 • interessante promoties van partnerbedrijven,
 • voordelig gebruik maakt van exclusieve diensten die aangeboden op www.touring.be/listminut.
 • met korting een auto huren,
 • met korting je autoruit laat herstellen bij Touring Glass (de monteur komt de herstelling zelfs thuis of op je werk uitvoeren).

Apps van Touring Assistance

Touring Assistance biedt haar klanten niet alleen hulp als ze met pech lang de weg staan of als ze bijstand nodig hebben op reis, maar ook als ze bijvoorbeeld naar hun werk rijden of een onbekende of drukke route moeten rijden en toch op tijd willen arriveren op een afgesproken locatie.

Touring Mobilis App

Deze app is te gebruiken op een smartphone en biedt je nuttige en realtime verkeersinformatie, zelfs als je in Nederland of Luxemburg op de weg zit. De app biedt je onder andere:

 • Een verkeerskaart voor mensen die liever niet in de file terechtkomen. Door middel van de betrouwbare, in realtime, verkeersinformatie, kan exact worden bekeken waar zich files hebben gevormd. Bovendien kan aan de hand van filters informatie worden vergaard ten aanzien van ongevallen, wegenwerken, mobiele radars en zelfs persoonlijke favoriete locaties. De file-informatie zal niet alleen de locatie aangeven, maar eveneens de lengt de duur van het oponthoud en de ontwikkeling van de verkeerssituatie ter plekke. Door slechts één klik kan bovendien gebruik worden gemaakt van een aantal handige functies voor onderweg, zoals in- en uitzoomen, roteren van het beeld of de bepaling van de geo-localisatie.
 • Door middel van het dashboard van de app geeft de gebruiker de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot dagelijkse trajecten. Binnen een paar seconden heb je op die manier je thuis- of je werkadres, maar ook andere favoriete locaties toegevoegd aan deze overzichtspagina. Op basis van een kleurencode kan tevens actuele de situatie op de weg worden bekeken.
 • De optie gepersonaliseerde routes zullen vaak gebruikte routes worden weergegeven evenals de tijd die nodig is om op een bepaalde locatie te komen. Dit gebeurt aan de hand van actuele verkeerssituatie. Verder kan nog voor vertrek een favoriete locatie worden gekozen zodat je altijd op tijd op de plaats van bestemming aankomt. Als er zich een onverwachte vertraging voordoet op het gekozen traject, dan zal deze functie zelfs alternatieve routes aanbieden die sneller zal zijn.
 • De optie favorieten is erg handig op het moment dat er behoefte is aan een snelle actie, zoals het vinden van alle favorieten. Hierbij kun je ondermeer denken aan favoriete adressen, routes en parkings die gemakkelijk terug te vinden zullen zijn met behulp van het hoofdmenu. Daarnaast is het mogelijk om een nieuwe zoekopdracht in te geven als je slechts één keer naar een locatie wilt navigeren.
 • Een incident melden is een optie die gebruikers van deze app in staat stelt om eenvoudig problemen die zij onderweg tegenkomen direct te melden. Dit kan een ongeval, een verkeersopstopping of een radarcontrole zijn. De operatoren van Touring Mobilis elke melding snel controleren en vervolgens de nieuwe verkeersinformatie opnemen in het systeem. Op die manier zijn immers ook alle andere (weg)gebruikers snel op de hoogte van allerlei veranderingen op de weg.
 • De barometer op deze app is een ideaal hulpmiddel om de actuele verkeerssituatie te achterhalen. Op het moment dat deze functie wordt geopend via het hoofdmenu, dan kunnen files direct in beeld worden gebracht, maar ook de locaties waar aan de weg wordt gewerkt of waar op de route zich radars bevinden.
 • Time to go is een handig hulpmiddel als je er zeker van wilt zijn dat je op tijd de plaats van bestemming bereikt. Dit is een exclusieve Touring Mobilis functie waarbij je je vertrekadres en het adres van bestemming in deint te geven samen met het gewenste tijdstip van aankomst. Je zult dan een teken krijgen op het moment dat je dient te vertrekken. De functie zal hierbij gebruikmaken van een algoritme dat is gebaseerd op de actuele verkeerssituatie en de geschiedenis van de laatste drie jaar. Het is bovendien mogelijk om afspraken uit je agenda te importeren en deze eventueel te activeren voor een waarschuwing. Door gebruik te maken van deze functie zul je echter niet snel meer een smoes hebben om te laat op een afspraak te verschijnen.
 • Met de optie onthoud mijn parkeerplaats zul je nooit meer vergeten waar je je auto geparkeerd hebt. Met deze functie onthoud je erg eenvoudig de precieze plaats waar je auto is neergezet. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een foto maken en de app zorgt ervoor dat de locatie gemakkelijk op de kaart terug kan worden gevonden.
 • Performantie is een functie binnen deze app die ervoor zorgt dat de batterij van je mobiele telefoon niet onnodig wordt belast zodra de applicatie op de achtergrond draait. Dit zal er dan ook aan bijdragen dat de batterij van je toestel minder snel leeg raakt.

Touring Assist App

Touring Assist App is bedoeld voor zogenaamde prioritaire pechverhelping voor voertuigen. Met andere woorden: deze app kun je gebruiken als er sprake is van een probleem of een spoedgeval onderweg. Touring Assistance zal bij elke melding direct in actie komen en je nodige hulp bieden. Met dank aan Touring Assist kun je dan ook profiteren van een persoonlijke- en uiterste snelle service voor al je voertuigen, zoals je auto, motor en zelfs je fiets. Touring Assistance zal overigens niet alleen klaarstaan voor leden, maar ook voor niet-leden direct zorgen voor optimale hulpverlening. Deze app is dan ook niet alleen handig, maar levert zeker ook een aantal belangrijke voordelen op, te weten:

 • In heel ons land kun je dag en nacht rekenen op een snelle en prioritaire bijstand,
 • Verschillende voertuigen, zowel twee- als vierwielers, kunnen op een simpele manier worden beheerd.
 • Bij een probleem kunnen snel en eenvoudige mensen in je naaste omgeving op de hoogte worden gebracht van de situatie.
 • Via deze app geeft Touring Assistance handige tips die de veiligheid onderweg zeker zullen vergroten.
 • De app zal snel de exacte locatie van de gebruiker meezenden, dankzij de geïntegreerde functie voor geolokalisatie.

Touring Travel App

De Touring Travel App is een handige, eenvoudige en uiterst sterke gratis travel app die speciaal is ontwikkeld, voor, en door, Belgen. Dit betekent dan ook dat niet alleen leden van Touring Assistanceleden hier gebruik van kunnen maken, maar ook personen die geen lid zijn kunnen hier veel profijt van hebben. Met deze app heb je een unieke applicatie in handen die liefkozend ook vaak wordt aangeduid als de beschermengel van Belgen in het buitenland. Deze app is ontwikkeld in de vorm van een smartphone app en tevens in een full screen webversie (en dus eveneens op je laptop of pc te gebruiken).

Met de app kun je onder andere het volgende:

 • nieuwsfeiten en praktische survival tips ontvangen.
 • Gebruikmaken van een persoonlijke assistent die je allerlei benodigde (reis)documenten aan zal reiken en je eveneens zal laten weten op welk moment je dient te vertrekken (ongeacht met welk vervoersmiddel je wilt reizen. Het maakt dan ook geen verschil of je nu in je eigen auto wilt stappen, het vliegtuig wilt nemen of van welk ander vervoermiddel dan ook gebruik wilt maken.

Proactieve berichten en meldingen over je reis en bestemming zullen voor elke gebruiker van deze app binnen handbereik komen te liggen. Je hoeft hiervoor alleen maar een gratis profiel aan te maken om alerts over heel de wereld te kunnen ontvangen. Verder kun je één of meerdere reizen toevoegen waardoor je informatieberichten en alerts zult ontvangen met betrekking tot je bestemming.

In deze app kan tevens informatie op worden geslagen over vluchten en bestemmingen om proactieve alerts en meldingen over te ontvangen op het ogenblik dat er nieuws is met betrekking tot bijvoorbeeld een vertraging of juist het tijdig arriveren van een bepaalde vlucht. In al dit soort gevallen zul je een alert van de Touring Travel app binnenkrijgen. Om van allerlei belangrijke zaken op de hoogte gehouden te worden hoef je alleen maar je vluchtinformatie, reisdata en verblijfsgegevens in te voeren in de app. De reisinformatie is gemakkelijk en snel zowel online als in de app zelf in te voeren.

De Touring Travel app kan de gebruiker eigenlijk alle relevante informatie over een land geven die nodig is als je er naartoe wilt reizen. Het betreft dan niet alleen informatie die er handig als je je nog aan het voorbereiden bent, maar eveneens actuele updates die je van groot nut kunnen zijn als je eenmaal op de plaats van bestemming aan bent gekomen.

De gebruikte landenfiches zijn overigens speciaal voor deze app ontwikkeld en volledig op de Belgische gebruikers afgestemd. Er zijn onder andere een heleboel handige survivaltips voor handen, maar ook tips die je op andere gebieden van groot nut kunnen zijn zoals bepaalde procedures die uitgevoerd dienen te worden als je een land binnen wilt komen en allerlei wetenswaardigheden over een groot aantal landen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20