Topbankier verhoogt voorspelling waarde bitcoin van 30.000 naar 600.000 dollar

Bitcoin lijkt zich op te maken voor een nieuwe recordkoers. Vraag is hoe sterk de koers van de cryptomunt nog kan stijgen. Volgens Scott Minerd, CIO van vermogensbeheerder Guggenheim Partners kan de waarde van bitcoin oplopen tot 600.000 dollar.

Het valt moeilijk te voorspellen wat de toekomst in petto heeft voor bitcoin. Nadat de hausse van bitcoin begin dit jaar tot een einde kwam, ziet het er naar uit dat de munt opnieuw op koers ligt om een nieuw record te breken. Op het moment van dit schrijven is bitcoin 39.000 dollar waard, of 1.000 dollar minder dan de vorige recordhoogte.

Onvoorspelbare bewegingen

De volatiliteit van de munt maakt het zeer moeilijk om te voorspellen wat er komen zal. Zelfs bepaalde topbankiers lijken niet meer goed te weten wat we nog van de cryptomunt mogen verwachten. Sommigen lijken dan ook voortdurend hun voorspellingen voor de cryptomunt bij te sturen. Zo ook Minerd, een topbankier die eind januari in een interview met Bloomberg nog zei dat de institutionele vraag naar bitcoin niet groot genoeg was om de koers boven 30.000 dollar te houden.

Die voorspelling kwam er nadat hij begin januari zei dat de cryptomunt in de toekomst wel eens 400.000 dollar kan waard zijn. Na zijn verwachtingen tijdelijk naar beneden bij te stellen, gaat de man er nu vanuit dat de koers van bitcoin kan stijgen tot 600.000 dollar. Dat zei hij deze week in een interview met CNN.

Tot 1 miljoen dollar

‘Men heeft meer en meer aandacht voor de cryptomunten en die zullen almaar belangrijker worden in de wereldeconomie’, luidt zijn redenering. ‘De cryptomarkt was vroeger niet groot genoeg om kapitaal van institutionele beleggers aan te trekken. Dat is nu wel het geval.’

Minerd is overigens niet de enige die denkt dat er toekomst rooskleurig oogt voor bitcoin. Trendwatcher Tom Palmaerts en Litebit-CEO Olivier Van Duijn sluiten niet uit dat de waarde van de cryptomunt kan stijgen tot 1 miljoen dollar tegen 2025.

Ook de overige cryptomunten hebben de wind in de zeilen. Zo heeft Dogecoin opnieuw een record gebroken. Tijdens de Chinese beursdag wipte DOGE over de prijs van 0,08 dollar per eenheid. Dat is een achtvoud van wat de munt eerder deze maand nog waard was.

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20