Thuiswerkers stuwen koffieverkoop aan huishoudens

Koffie- en theebedrijf JDE Peet’s, het moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft in het eerste halfjaar een recordomzet gehaald met koffie voor thuisdrinkers, nu veel mensen de voorbije maanden thuiswerkten.

De tak die levert aan de horeca en bedrijven had het een stuk moeilijker. JDE Peet’s zag bij dat laatste onderdeel sinds juni wel herstel optreden en rekent erop voor heel dit jaar een omzetgroei te kunnen behalen.

De totale omzet van JDE Peet’s daalde met 2,9 procent tot 3,2 miljard euro. De thuistak groeide echter in Europa, de grootste markt voor het bedrijf, met 3,7 procent. Ook het Amerikaanse Peet’s zag de opbrengsten stijgen. Als onderliggende winst zette JDE Peet’s een bedrag van 393 miljoen euro in de boeken. Dat was een stijging van 12 procent op jaarbasis.

Het koffiebedrijf, dat eind mei naar de beurs in Amsterdam ging, durft het weer aan om verwachtingen uit te spreken voor heel dit jaar. Het bedrijf rekent erop op eigen kracht de omzet te kunnen laten groeien. De operationele winst (ebit) zou groeien tussen de 5 en 8 procent.

Lees ook: Hoe we koffie drinken is helemaal veranderd door corona

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20