Tesla waarschuwt klanten voor gehackte en goedkopere upgrades

Wie zijn Tesla sneller wil doen optrekken maar aan een goedkopere prijs, kan dat. Maar Tesla duwt nu waarschuwingen en updates door het systeem.

Een update voor uw Tesla zodat ie wat sneller optrekt? Het bestaat. Een soort witte producten-editie daarvan circuleert al even online. Het mag ook duidelijk zijn waarom klanten geïnteresseerd zijn in zo een pakket, het prijskaartje is er naar.

Booster voor minder

Een Canadees bedrijf, Ingenext, produceert zulke booster packages, de Booster 50 bijvoorbeeld. Die laat uw Tesla Model 2 van 0 naar 100 accellereren in 3,8 seconden in plaats van de standaard 4,4 seconden. Leuk voor de liefhebbers, en kost zowat 1.433 dollar. Tesla heeft een vergelijkbaar sportpakket, maar daar betaalt u 2.000 dollar extra voor.

Begrijpelijk dus dat er iemand in dat gat in de markt springt. Maar Tesla houdt niet van indringers in het ecosysteem. Bij de laatste update van de Tesla Model 3 kwam er dan ook een foutmelding voor wie Booster 50 gebruikt.

Het kan niet lang duren eer ook Ingenext met een patch komt voor dat probleem, waarna Tesla ongetwijfeld ook weer een versnelling hoger schakelt.

Dat Tesla en Ingenext wellicht nog even zullen touwtrekken, staat in de sterren geschreven. Maar het kleine relletje toont ook aan dat autobouwers voor een nieuwe uitdaging staan.

Auto als platform

Steeds meer wordt een auto als een platform voor diensten gezien. BMW probeerde het met de link tussen Apple Play en de auto, a rato van 100 dollar per jaar. Dan betaalde u dat abonnement om de connectie te leggen.

Er zijn nog voorbeelden, ook van BMW. De automaker wil u op abonnementsbasis laten betalen voor bijvoorbeeld stoelverwarming. De hardware zal sowieso in de auto zitten, maar u kan ze in de zomer zo laten en pakweg in oktober opnieuw laten aanzetten.

Maar er komt veel kritiek van de klant. Een auto wordt toch nog gezien als een volledig pakket. De auto als platform heeft dus nog een weg af te leggen. Nochtans heeft Musk beloofd dat de volledig automatisch rijdende Tesla er ook eentje op abonnementsbasis wordt. Dat belooft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20