Tesla verhoogt de prijs van zijn volledige autopiloot naar 10.000 dollar

Tesla heeft, zoals beloofd, de prijs van de software die uw wagen zelf laat rijden, met 2.000 dollar verhoogd.

De FSD, of Full Self-Driving-software is wat een Tesla een Tesla maakt. Die zorgt ervoor dat u, in de Verenigde Staten althans, min of meer zelfstandig kan rijden. Dat komt aan een leuke meerprijs: tot voor kort betaalde u 8.000 dollar voor het pakket. Sinds mei is die prijs gaan stijgen, nu vragen Musk en co. 10.000 dollar voor de functie.

De FSD-optie was toegankelijk als optie voor de Autopiloot die standaard bij de auto komt. De functies waren nog niet beschikbaar voor de lancering van de bèta deze maand. Zelfs nu blijft de functie in bètamodus, maar het is wel het beste dat Musk al afgeleverd heeft. Het bedrijf belooft al jaren een volledig zelfrijdend model, dat is voorlopig nog toekomstmuziek.

Ondanks de naam is de FSD namelijk geen level 4 of 5 zelfrijdende wagen. Momenteel moet de wagen nog steeds onder supervisie van een chauffeur staan. Ook enkele basistaken kan de Tesla niet altijd even goed: een bocht nemen lukt prima, afslaan bij een kruispunt niet altijd even goed.

Dat an sich is geen drama: momenteel is er nog geen enkele autobouwer die volledig zelfrijdende wagens kan produceren. Dat is in Europa trouwens ook niet toegelaten op de openbare weg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20