Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Tesla overtreft de verwachtingen

Logo Business AM
Business

03/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Tesla-CEO Elon Musk - epa

De elektrische autobouwer Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder.

Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.

Tesla leverde in het voorbije kwartaal 88.400 auto’s af, ruim 40 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2019. Het aantal verkochte auto’s overtrof de verwachtingen van analisten gepeild door persbureau Bloomberg ruimschoots.

De productie werd opgevoerd tot 102.672 auto’s, tegenover 77.100 een jaar geleden. In een toelichting rept Tesla met geen woord over de impact van de coronapandemie.

Het bedrijf werd onlangs gedwongen zijn gigantische fabriek in het Californische Fremont te sluiten, als maatregel om de verdere verspreiding van het longvirus tegen te gaan. Op last van de Chinese autoriteiten werd ook de nieuwe Tesla-fabriek in Shanghai begin dit jaar stilgelegd, maar die draait inmiddels weer.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks