Tesla levert recordaantal auto’s af

De bouwer van elektrische auto’s Tesla leverde het afgelopen kwartaal bijna 140.000 auto’s af, meldt het bedrijf. Dat is het hoogste aantal auto’s dat de groep ooit afleverde in één kwartaal.

Tesla produceerde de voorbije vier maanden 145.036 auto’s en leverde er 193.300 af. Dat is een groei met 7 procent tegenover het tweede kwartaal. De leveringscijfers lopen niet helemaal gelijk met de verkoopcijfers, maar ze komen er het dichtst bij.

Het is een recordcijfer en dat is opmerkelijk in coronatijden, wanneer de autosector in moeilijkheden zit. Mensen sparen hun geld voor andere dingen en komen ook minder buiten. Toch kon Tesla blijkbaar genoeg mensen verleiden tot een nieuwe auto.

China

Dat heeft het bedrijf vooral aan China te denken. In augustus verkocht Tesla 12.000 auto’s in de Volksrepubliek. Sinds november staat er in de grootste Chinese stad Shanghai een fabriek die tot 20.000 auto’s per jaar kan produceren.

De recordcijfers komen CEO Elon Musk goed uit, want hij beloofde aan het begin van het jaar dat hij dit jaar 500.000 auto’s zal leveren. Hij leverde er dit jaar al 318.000 af, dus hij zal toch nog goed zijn best moeten doen in het volgende kwartaal. Analisten rekenen op 477.000 auto’s dit jaar.

Meer