Tesla investeert 3,6 miljard dollar om batterijproductie in grootste fabriek in de wereld te verviervoudigen

EV-gigant Tesla investeert 3,6 miljard dollar om zijn gigafabriek in Nevada uit te breiden. De uitgebreide capaciteit moet worden gebruikt om batterijen te produceren voor de elektrische vrachtwagen van het merk, de Tesla Semi.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla groeide de voorbije jaren uit tot het meest waardevolle automerk in de wereld, zelfs na de klappen die het de voorbije maanden op de beurs incasseerde. Dat terwijl het nog altijd relatief weinig auto’s produceert, vergeleken met de andere producenten althans. Wel spant het de kroon wat betreft de productie van volledig elektrische wagens.

De essentie: Tesla wil de productie van elektrische voertuigen verder opschroeven. Daarvoor moeten echter meer batterijen worden geproduceerd.

  • In Nevada zullen niet enkel grotere hoeveelheden geproduceerd worden. Ook is Tesla van plan er een nieuw, groter type batterij te maken. Dat liet het dinsdag weten in een blogpost.
  • Die nieuwe generatie batterijen zal groter zijn dan de cellen die nu worden gebruikt. Ook zullen ze goedkoper zijn om te produceren. Ten slotte zullen ze een hogere
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer