Tesla en Apple uitblinkers op Wall Street

Na een twijfelende start ging de Dow Jones 0,79 procent lager bij sluiting. De brede aandelenindex S&P500 verliest licht, met 0,23 procent. Technologiebeurs Nasdaq wint 0,95 procent.

Apple en Tesla vlammen respectievelijk 3,39 procent en 12,57 procent, nadat het aandeel een splitsing onderging. De iPhone-maker gaf zijn aandeelhouders vier nieuwe aandelen in de plaats van één oud aandeel, terwijl de autobouwer de aandeelhouders vijf stuks toestopte in ruil voor één aandeel. De reden om die ingreep te doen: de kleine en vaak jonge belegger verleiden tot de aankoop van aandelen.

Boeing verliest 2,26 procent. De vliegtuigbouwer blijft lijden onder de malaise met de 737 MAX en de coronacrisis. Bovendien zijn er nu problemen met de productie van de Boeing 787, want het bedrijf haalde acht Dreamliners uit roulatie. De Amerikaanse beleggerssite Barron’s stipt aan dat het probleem niet onoverkomelijk en zelfs al opgelost is.

Overname bij farma

Alexion Pharmaceuticals koerst 6,76 procent hoger. Het farmabedrijf kondigt aan het goed geplaatst is voor de behandeling van een zeldzame bloedziekte. Het management stelt dat de marktwaarde ‘aanzienlijk ondergewaardeerd is’ en een overnamedoelwit voor grote sectorgenoten zou kunnen zijn.

Aimmune Therapeutics vlamde bij opening liefst 171 procent hoger en bleef dat de hele dag doen, na de aankondiging dat Nestlé het biotechbedrijf gaat overnemen. De Zwitserse voedingsgigant had al een belang van 26 procent in Aimmune Therapeutics en betaalt nu 34,50 dollar per aandeel. Alles samen heeft de deal een waarde van zo’n 2,6 miljard dollar.

Amazon wint 1,45 procent. De luchtvaartwaakhond Federal Aviation Administration geeft groen licht aan de plannen van de e-commercereus om een vloot drones in te stellen voor de ‘Prime Air’-dienst. Al sinds 2013 voert Amazon testen uit met drones om pakketjes te laten leveren bij klanten. Nu worden die inspanningen een tandje hoger geschakeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20