Tesla Cybertruck alwéér uitgesteld

Voor fans van het merk is de Tesla Cybertruck een soort ‘eenhoorn’: iedereen praat erover, maar niemand heeft hem al in het wild gezien. Deze uiting van creatieve waanzin (ja, toch?) van Elon Musk en zijn team liet de autowereld versteld staan toen hij in 2019 werd gepresenteerd. Gezegd mag worden dat het design van deze pick-up zo merkwaardig is dat velen zich afvroegen of het geen ‘hoax’ was uit een met vreemde kronkels bezaaide geest van de in Zuid-Afrika geboren miljardair.

Tesla Cybertruck arriere

Detail vergeten

Tegen alle verwachtingen in bleek de Cybertruck behoorlijk serieus. Er stonden zelfs verschillende motoren op de planning. Alleen was het de bedoeling dat het opvallende gevaarte vorig jaar op de markt zouden komen, maar dat is dus niet gebeurd.

Zoals gebruikelijk bij Tesla gingen de pre-orders snel van start, met een minimale aanbetaling van 100 dollar voor elke reservering. Gezien dit lage bedrag was het niet zo verwonderlijk dat een miljoen aan vooraf bestelde eenheden snel werd bereikt, waardoor een wereldwijde ‘buzz’ ontstond en de beurswaarde van Tesla de hoogte in schoot. Maar dat was zonder rekening te houden met het feit dat de Cybertruck nog niet volledig ontwikkeld was, of toch niet voor massaproductie. Dat ‘detail’ had Musk – met opzet? – niet vermeld.

Profil Tesla Cybertruck

Geduld: een schone zaak?

Het gevolg is dat de productie van de Cybertruck herhaaldelijk werd uitgesteld: 2021 werd 2022, en nu wordt van begin 2023 gesproken. Een koude douche voor de vele klanten die zeker tot eind 2023 zullen moeten wachten om de pick-up op hun oprit te kunnen parkeren. En als je weet dat de orderboeken voor ongeveer 3 jaar gevuld zijn, kan je je voorstellen dat er nu heel wat gefrustreerde Tesla-fans rondlopen. Zullen deze herhaalde vertragingen de trouwe Tesla-aanhang, die Elon Musk als de grote Messias van de elektrische auto beschouwt, verkleinen? We’ll see…


Bron: Maxime Hérion / Gocar.be

Meer
Auto

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.