Tesla brengt tequila uit … voor 250 dollar per fles

Alweer een stunt van Tesla-oprichter Elon Musk. Nadat hij twee jaar geleden op 1 april tweette over ‘Teslaquila’ komt het drankje nu ook effectief op de markt. Maar u moet er wel wat geld voor overhebben.

Als u in de VS woont en nog ergens 250 dollar (211 euro) hebt liggen waarvan u zich al een tijd afvraagt waar u het in godsnaam aan moet uitgeven, heeft Tesla een oplossing gevonden. De automaker bracht ‘zijn eigen tequila’ op de markt, maar voorlopig alleen in de VS.

We zetten ‘zijn eigen tequila’ tussen aanhalingstekens omdat de tequila eigenlijk gewoon afkomstig is van het Californische merk Nosotros. Tesla stond wel in voor het design van de fles in de vorm van een bliksemschicht, een verwijzing naar Nikola Tesla. Die wordt algemeen aangenomen als de uitvinder van de elektriciteit.

Aprilgrap

Het begon als een aprilgrap in 2018. Musk tweette toen een foto van zichzelf uitgeteld tegen een Tesla, ‘omringd door flessen Teslaquila’.

Later probeerde hij het merk Teslaquila ook te patenteren, maar hij stootte op bezwaren van de Mexicaanse tequila-autoriteit. Die vond dat Teslaquila te hard verwees naar het woord tequila. En de naam tequila mag niet gebruikt worden als het geen officiële tequila is, net als bij champagne. Daarom moest Musk samenwerken met een tequilamaker voor hij het product onder die naam op de markt mocht brengen.

Ondertussen is de naam veranderd naar Tesla Tequila. De reden daarvoor is onduidelijk. Wel duidelijk is dat de hele webshop donderdagavond, een dag na de lancering, al was uitverkocht.

Meer