Televisie van de toekomst komt uit het plafond

Hardwareproducent LG onthult enkele van zijn innovaties voor 2020, waaronder een OLED-televisie die uit het plafond kan komen.

LG lijkt veel van intrekbare tv’s te houden. Vorig jaar had het merk al een scherm onthuld dat naar beneden rolde. Wanneer de televisie uitgeschakeld wordt, neemt hij enkel nog de plaats in van een kleine doos. Die doos kon vervolgens op een laag meubelstuk geplaatst worden.

Nu keert de multinational het systeem om. Net als sommige projectieschermen kan de nieuwe roll-up TV van LG naar beneden komen. Er is geen televisiekast meer nodig, omdat de doos aan het plafond hangt. Dat is zeer praktisch in huizen waar het maximaliseren van ruimte essentieel is.

Revolutionair?

Kwatongen kunnen zeggen dat het product niet revolutionair is. In principe kan een gewone televisie ook aan het plafond bevestigd worden. Maar in dat geval zal de televisie veel te hoog hangen om een comfortabel te kunnen kijken.

De ingenieurs moesten daarom een manier vinden om het scherm op ooghoogte uit te klappen, ongeacht de hoogte van uw plafond. Hoe ze dat hebben klaargespeeld, blijft een geheim.

Nog meer innovatieve producten

Tijdens technologiebeurs CES presenteert LG ook zijn nieuwste OLED Cinematic Sound-scherm. Daarbij zijn de luidsprekers direct in het scherm geïntegreerd. Dit televisietoestel transformeert de woonkamer op die manier in ‘een perfecte persoonlijke cinema’.

Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf zal verder nog een reeks voor vliegtuigen aanbieden. Die omvat bijvoorbeeld schermen die zijn aangepast aan de vorm van de cabine en ze bieden een indruk van ruimte. Dat komt van pas op een plek die door reizigers vaak als smal wordt gezien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20