Telegram komt in mei eindelijk met groepsvideogesprekken

Videogesprekken voor groepen zijn vanaf volgende maand mogelijk via Telegram. De applicatie wilde die functie eigenlijk al vorig jaar toevoegen, maar liep daarbij enige vertraging op.

Het is CEO en oprichter Pavel Durov die in een blogpost op zijn eigen officiële Telegram-kanaal bekendmaakte dat het platform in mei met een nieuwe functie komt. ‘We zullen in mei een videodimensie toevoegen aan onze spraakchats, waardoor Telegram een krachtig platform wordt voor groepsvideogesprekken’, schrijft hij daar, via Yahoo finance.

Versleuteling

‘Je scherm delen, versleuteling, noise-cancelling, desktop- en tabletondersteuning, alles wat je kunt verwachten van een moderne videoconferentietool, maar met gebruikersinterface op Telegram-niveau, snelheid en versleuteling. Blijf op de hoogte!’, besloot Durov zijn post.

Dat groepsvideogesprekken er nu pas komen, is best opvallend. In april 2020 maakte het bedrijf al bekend zo’n plannen te hebben, maar toen videogesprekken in augustus 2020 werden ingevoerd ging het enkel over één-op-één. Vermoedelijk heeft de technische moeilijkheid van het volledig veilig maken van die gesprekken iets met het uitstel te maken. Telegram maakt bij zijn huidige videogesprekken namelijk gebruik van end-to-end-codering en zal dat vermoedelijk ook bij groepsgesprekken doen.

Financieel

Een andere reden voor het uitstel is mogelijk financieel. Ondanks een snel groeiend gebruikersaantal heeft Telegram nog steeds geen manier om geld te verdienen. Het bedrijf haalde aanvankelijk geld op een blockchainplatform, maar stuitte daar op zijn limieten. Vorige maand maakte Telegram wel bekend 1 miljard dollar opgehaald te hebben met de verkoop van obligaties. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de invoering van advertenties en het betalend maken van bepaalde functies.

Sinds maart heeft onze dagelijkse Business AM Express nieuwsbrief ook een verkorte versie op Telegram. U kan de app volledig gratis downloaden via de App Store voor iOS en op Google Play voor Android. U kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief op Telegram door hier te klikken.

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20