Teken des tijds: Chinese BYD ATTO 3 elektrische Gezinswagen van het Jaar

Niet Europese wagens als de VW ID.3 of Renault Mégan E-Tech, maar de Atto 3 van de Chinese autoreus BYD is door autoclub VAB verkozen tot elektrische gezinswagen van 2023.

Waarom is dit belangrijk?

Er is grote onrust bij de Europese constructeurs dat de Europese Unie met haar stimulerend beleid voor elektrische wagens vooral de weg voor Chinese reuzen als BYD plaveit.

In het nieuws: De autoclub VAB verkoos vandaag de Gezinswagens van het Jaar in drie categorieën. In de twee klassieke segmenten won telkens een model van Skoda, maar de meeste aandacht gaat naar de Chinese winnaar in het elektrische segment: de BYD Atto 3 is verkozen tot elektrische VAB-Gezinswagen van het Jaar.

De details:

  • De Atto 3 kreeg van de juryleden, zowel autojournalisten als particulieren, meer stemmen dan de dichtste achtervolgers Renault Mégane E-Tech en Nissan Ariya.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.