Techsector kent troosteloos 2022: op één jaar tijd 7.400 miljard dollar verdampt

Terwijl 2021 op een hoge noot eindigde voor technologiebedrijven, met een koershoogtepunt voor de techindex Nasdaq, wordt het einde van 2022 veel somberder. De beurskoersen van bedrijven uit de sector zijn in een jaar tijd flink gedaald.

Waarom is dit belangrijk?

De wereldwijde inflatie en de stijgende rente sparen de techsector niet. De meeste technologiebedrijven hebben hun winsten zien dalen, terwijl hun kosten dat niet hebben gedaan. Bovendien zijn de vooruitzichten nogal somber, wat de neerwaartse trend van al hun aandelen op de beurs versterkt.

In het nieuws: de techindustrie heeft in een jaar tijd meer dan 7.400 miljard dollar verloren; dat is een hoger bedrag dan verwacht.

De cijfers:

  • In de afgelopen 12 maanden heeft Microsoft ongeveer 700 miljard dollar aan beurswaarde verloren. In november 2021 was de Amerikaanse reus maar liefst 2.500 miljard dollar waard, tegen 1.800 miljard nu.
  • Een jaar geleden was Meta langzaam op weg naar 1.000 miljard dollar met een marktkapitalisatie van 922 miljard dollar. Vandaag is het imper
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.