Techbeurs Nasdaq jaagt Wall Street hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen boekten woensdag flinke winsten, met dank vooral aan de techaandelen en de Nasdaq.

De Dow Jones index eindigt 369 punten hoger, een winst van 1,5 procent. De S&P 500 gaat 1,7 procent hoger en de technologiebeurs Nasdaq 2,1 procent. De Nasdaq noteert nu zelfs 4,5 procent hoger dan bij het begin van het jaar.

Op de techbeurs  boekte Facebook een winst van meer dan 6 procent. Naast het sociale netwerk noteert ook Amazon op zijn hoogste stand ooit na een dagwinst van 2 procent. Facebook kon op enthousiasme van investeerders rekenen nu het dinsdag aankondigde een concurrent voor Amazon in de markt te zullen zetten

In een aantal Amerikaanse staten wordt de heropening van de economie steeds verder uitgebreid, terwijl Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, zei dat de verspreiding van het coronavirus terug is bij waar het begon.

De volgende 3 tot 6 weken worden cruciaal voor aandelenbeurzen, nu steeds meer staten hun economie opnieuw openen. Wel zit er volgens analisten in de aandelenprijzen al een hoge graad van succes ingeprijsd.

Olie herstelt zich onverminderd voort van de gebeurtenissen van april. Een vat WTI-olie kost nu 33,5 dollar. Goud moet 0,15 procent prijsgeven. Een ounce goud kost woensdagavond 1.749 dollar. De euro gaat flink vooruit en flirt opnieuw met de grens van 1,10 Amerikaanse dollar. De bitcoin tenslotte kost 9.502 dollar, 2,5 procent minder dan vrijdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20