Geen hogere spaarrente, maar staatsbon kan alsnog impact hebben op jouw financiële situatie

De overheid kon met de uitgifte van de eenjarige staatsbon bijna 22 miljard euro ophalen. Ondanks dat overweldigend succes is Vincent Van Peteghem, minister van Financiën, niet geslaagd in zijn opzet: de spaarrentes een boost geven. Experts merken op dat enkele neveneffecten binnenkort aan het licht zullen komen.

Waarom is dit belangrijk?

Deze bijdrage komt uit de nieuwsbrief Money Insider. Elke week laat journalist Niels Saelens in die nieuwsbrief zijn licht schijnen over de actualiteit uit de financiële wereld. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Iedereen die heeft ingetekend op de staatsbon, bezit nu normaliter de overheidsobligatie. Toch bestaat de kans dat niet alle spaarders die een deel van hun kapitaal hebben toevertrouwd aan de staat nu de zogenaamde Van Peteghem-bon bezitten. Verschillende banken hadden moeite om alle aanvragen te verwerken. Als de betaling op de rekening van het Agentschap van de Schuld is binnengekomen na 1 september, stort de overheidsinstelling het geld terug.

Vincent Van Peteghem (CD&V), minister van

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.