Stichter Davy Kestens trekt stekker uit financiële app Cake

Cake, een smartphone-app die je budget hielp beheren en waarmee je winkelkortingen kon verzamelen, houdt eind deze maand op te bestaan.

Dat kondigde oprichter Davy Kestens aan. “Dit is helaas geen vroege aprilgrap”, schrijft hij aan de klanten. “We betreuren heel erg dat we jullie, de fans en gebruikers van de Cake app, moeten teleurstellen. Cake blijft als bedrijf bestaan, maar gaat zich volledig richten op samenwerkingen met banken en bedrijven.”

De app werd begin 2020 gelanceerd. Kestens wijst de Europese betaalrichtlijn PSD2 aan als een van de redenen voor de stopzetting.

“Sinds onze lancering hebben wij de gevolgen ondervonden van de vertraagde implementatie en de beperkingen van de Europese PSD2 regelgeving. Eén voorbeeld daarvan is de wettelijke verplichting om elke 90 dagen je rekening opnieuw te koppelen aan de app. Dit is vervelend voor jou als gebruiker en maakt het voor ons ook moeilijk om gebruikers aan de app te blijven binden.”

De coronacrisis was een andere domper. “Hierdoor was het voor ons moeilijk om het aantal gebruikers snel te doen groeien én Cake winstgevend te maken.”

Nieuwe koers

Cake verandert het geweer van schouder – “pivoteren” in ondernemersjargon – en wordt nu een business-to-business speler achter de schermen, en niet meer een zelfstandig consumentenmerk. De klantenvoordelen blijven dus beschikbaar, maar dan in de banking apps die Cake geïntegreerd hebben, zoals die van Argenta.

“We hebben besloten in zee te gaan met Truffle Capital, een investeerder die gelooft in het potentieel van Cake om nog meer samenwerkingen aan te gaan met Europese banken”, klinkt het. Dat Franse investeringsfonds pompt, samen met eerdere investeerders, 4,6 miljoen euro in de internationale expansie.

(lp)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.