Stad Mechelen stuurt anti-racismestickers naar bewoners onder felle N-VA-kritiek

De Stad Mechelen stuurt stickers tegen racisme naar elk gezin in de stad, om ‘aan te geven dat ze de antiracismecampagne van de stad steunen’. De N-VA steigert.

  • Vorige week al kondigde het Mechelse stadsbestuur het aan: elk Mechels gezin krijgt een gekleurde sticker in de bus die ze kunnen aanbrengen op hun stoep of voordeur, waarmee ze zich dus ferm kunnen uitspreken tegen racisme. ‘De coronarichtlijnen indachtig zijn klassieke manifestaties niet toegestaan. Toch delen we de behoefte om ons publiekelijk uit te spreken tegen racisme. Vandaar deze alternatieve actie’, zo laat het stadsbestuur aan Het Laatste Nieuws weten.
  • Maar er komt felle kritiek van N-VA op die actie, die burgers zou verplichten om ‘kleur te bekennen’. ‘Wow. Dit is echt te zot voor woorden. Binnenkort in Mechelen, Vlaanderen: ‘goede burgers’ en ‘slechte burgers’, te herkennen aan de sticker op hun raam! Is dit verbinden, mijnheer Somers?’, zo tweette Assita Kanko, Europees Parlementslid van N-VA, over de actie.
  • Meteen reageert Kristof Calvo (Groen). De Open Vld van Bart Somers en Groen van Calvo vormen samen de motor van het Mechelse stadsbestuur: ‘Collega, wat een vreemde interpretatie van een collectieve actie tegen racisme, een misdrijf. Het is een alternatief voor betogingen dat we aanreiken in deze coronatijd. In Mechelen willen we zo veel mogelijk burgers betrekken bij dit thema en dat gebeurt dus zo.’
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20