Staatsbank Belfius versterkt greep op vastgoedmarkt met belang in Immovlan

Belfius neemt een belang van 30 procent in het vastgoedplatform Immovlan. De participatie van de mediagroepen Roularta en Rossel daalt van 50 naar 35 procent. Belfius ziet daarmee duidelijk de vastgoedmarkt als nieuwe bron van inkomsten.

Immovlan is de tweede grootste vastgoedsite van België. Elke maand ziet de website 4,5 miljoen bezoekers voorbijkomen en er komen elke maand 140.000 huizen te koop of te huur bij. Maar dat is niets tegenover zijn grootste concurrent Immoweb. Die beslaat 50 procent van de Belgische markt en is daarmee onovertroffen.

Immovlan begon in 2010 als een joint venture van de mediagroepen Roularta en Rossel. Zij bezaten tot nu elk 50 procent in de zoekertjessite, maar trokken Belfius aan om het platform naar een hoger niveau te tillen. Hun aandeel zakt naar 35 procent en Belfius koopt zich in voor 30 procent.

Integratie in app

De bank zal de site integreren in haar app, wat betekent dat mensen die een huis kopen via Immovlan in één adem een digitaal woonkrediet kunnen afsluiten bij Belfius. Dat moet zowel het aantal bezoekers op Immovlan verhogen als het aantal mensen dat een woonkrediet afsluit bij Belfius. Elke dag openen 1,5 miljoen mensen de Belfius-app.

Immovlan wil door de samenwerking zijn groei versnellen, nieuwe diensten ontwikkelen en zijn contacten met makelaars verdiepen, klinkt het in een persbericht.

Belgen geven jaarlijks meer dan 75 miljoen euro uit aan vastgoed. Kredieten, verzekeringen en andere vastgoedkosten zijn goed voor 30 procent van onze jaarlijkse uitgaven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20