Spotify laat gebruikers gepersonaliseerde playlists samenstellen met AI

Spotify heeft een nieuwe feature gelanceerd. Daarbij kan je artificiële intelligentie gebruiken om een gepersonaliseerde playlist samen te stellen. Dat doe je door in een tekstboodschap aan Spotify te vragen wat je precies wil.

Context: Spotify lanceert de laatste tijd regelmatig nieuwe opvallende features. Daarbij rekent het ook steeds vaker op artificiële intelligentie. Zo lanceerde Spotify recent ‘AI DJ’. En nu komt het ook met ‘AI Playlist’, een gepersonaliseerde playlist die gemaakt wordt op basis van een prompt.

De details: Het aanmaken van zo’n gepersonaliseerde AI-playlist is zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen aan Spotify exact aangeven waarnaar ze op zoek zijn.

  • In je vraag kan je verwijzen naar plaatsen, dieren, activiteiten, filmpersonages, kleuren en zelfs emoji’s. Best combineer je in je vraag genres, stemmingen, artiesten en/of decennia.
  • Je kan zo volgens Spotify bijvoorbeeld vragen voor een “ontspannende muziek om te helpen tijdens het allergieseizoen”, “een afspeellijst die me het gevoel geeft dat ik de hoofdpersoon ben” of “een indiefolkafspeellijst om mijn hersenen een dikke, warme knuffel te geven”.
  • AI Playlist zal vervolgens je persoonlijke gegevens combineren met je vraag om zo een gepersonaliseerde playlist te maken.

Maar: De nieuwe functie van Spotify bevindt zich voorlopig wel nog maar in de bètafase. Daardoor is ‘AI Playlist’ momenteel enkel beschikbaar voor gebruikers in Australië en het Verenigd Koninkrijk met een premiumabonnement. Spotify zal de komende maanden deze feature blijven verbeteren om die dan daarna beschikbaar te maken voor alle betalende gebruikers. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Meer