SpaceX maakt zich klaar voor belangrijke test Starship: laatste stappen voor lancering in maart?

Donderdag zal SpaceX een zogenaamde ‘static fire’-test uitvoeren, waarbij alle motoren van de ‘Super Heavy Booster’, de eerste rakettrap van Starship, worden aangestoken.

Waarom is dit belangrijk?

De ontwikkeling van Starship ging in 2021 snel vooruit. Nadat een aantal testvluchten binnen de atmosfeer werden uitgevoerd, leek een testvlucht naar de ruimte er datzelfde jaar nog aan te komen. Maar doordat de Amerikaanse luchtvaartwaakhond, de FAA, eerst een grondig milieurapport wou opstellen voordat de raket de ruimte in kon gaan, is er nog altijd geen orbitale testvlucht uitgevoerd. 

In het nieuws: Een testvlucht lijkt nu wel heel dichtbij te komen.

  • Woensdag zei SpaceX-voorzitter Gwynne Shotwell tijdens een ruimtevaartconferentie in Washington dat het bedrijf van plan is om donderdag een ‘static fire’-test uit te voeren. Daarbij zullen alle 33 Raptor 2-motoren van de Super Heavy tegelijkertijd aangestoken worden.
  • Als die test goed verloopt, kan Starship volgende maand al de ruimte in. Ook Elon Musk, CEO van het bedrijf, liet enkele dagen terug weten dat een or
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer