Spaarboekje van de overheid brengt meer op dan beste spaarrekening bij de banken

Wie een spaarrekening wil openen, klopt doorgaans aan bij een bank. Maar het is ook mogelijk om een zo’n rekening, genaamd de e-DEPO-rekening, te openen bij de overheid. Die brengt momenteel meer op dan wat je op de beste bancaire spaarrekening krijgt.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt de beleidsrentes om de torenhoge inflatie te temperen. Dat is goed nieuws voor de spaarders. Dankzij dat verstrakkende geldbeleid hebben verschillende financiële instellingen de spaarrente opgetrokken. Op dit moment biedt de spaarrekening Vision Max van Santander Consumer Bank de hoogste rente op de Belgische markt aan, zijnde 1,2 procent. Dat tarief geldt enkel voor wie tussen 125.000 en 200.000 euro spaart.

In het nieuws: verschillende Belgische media, waaronder De Tijd en La Libre, hebben de afgelopen dagen geschreven over de e-DEPO-rekening. Dat is een spaarboekje dat wordt aangeboden door de Belgische overheid.

  • Die spaarformule springt meteen in het oog omdat je een hoger rendement krijgt dan bij de banken. De opbrengst ligt in lijn met die van de lineaire obligatie (OLO) met een resterende looptijd van één jaar. De rente bedraagt bruto 2 procent.
  • Hou er wel rekening mee dat je de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20