Sp.a heet nu ook officieel Vooruit: ‘Van ons land beste land ter wereld maken’

De Vlaamse socialisten zijn vandaag officieel van naam veranderd. Sp.a wordt vervangen door de nieuwe naam Vooruit. Via een virtueel evenement hebben partijvoorzitter Conner Rousseau en enkele vooraanstaande partijgenoten de nieuwe naam officieel gelanceerd. De naamsverandering moet naar eigen zeggen de socialistische partij omvormen tot een hedendaagse beweging.

Het is ondertussen al meer dan een half jaar geleden dat Conner Rousseau aankondigde dat de sp.a van naam zou veranderen naar Vooruit. Daarna doken er echter heel wat hindernissen op. Zo was het Gentse kunstencentrum Vooruit allerminst opgezet met de naamkeuze, al beslisten zij uiteindelijk om zelf dan ook maar van naam te veranderen. Daar zorgden ook de strenge coronamaatregelen, en het feit dat voorzitter Rousseau besmet was geraakt, voor extra vertraging.

Uiteindelijk werd de symbolische datum 21 maart gekozen. Dat is namelijk het begin van de lente en de dag van de zorg. Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, koos sp.a/Vooruit voor een heel fancy virtueel evenement in extended reality.

Beweging

‘Vandaag begint Vooruit aan een nieuw avontuur. We maken van ons land het beste land ter wereld”, begon Conner Rousseau heel ambitieus. “Dit doen we door echte problemen te benoemen en huidige oplossingen in vraag te stellen. Hier laten we het niet bij. We zoeken Vlamingen op om te luisteren naar waar zij elke dag op botsen, we smijten ramen en deuren open. Niet één keer om de zoveel jaar in het stemhokje, maar 24/24 uur, 7 dagen op 7, on- en offline.’

De partijvoorzitter beklemde ook nog maar eens dat Vooruit niet enkel een politieke partij is, maar meer dan dat. ‘Vanaf nu zijn we een beweging. Een beweging die toegankelijk, open-minded en actiegericht is. Samen staan we sterker, dus laat ons samenkomen. Samen gaan we vooruit, samen als socialistische beweging’, zei hij.

Bekijk hier de virtuele launch van Vooruit

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20