Softbank trekt instap van 3 miljard dollar in WeWork terug

Het Japanse Softbank heeft een kapitaalinjectie van 3 miljard dollar in werkplekgroep WeWork teruggetrokken. De gedeeltelijke overname van het bedrijf komt er dus niet.

Softbank en WeWork kwamen vorig jaar overeen om een deel van het bedrijf in handen te laten van de Japanse durfkapitalist. Maar nu trekken de Japanners zich terug. De raad van bestuur van WeWork overweegt nu een rechtszaak.

Neumann

Het aanvankelijk aanbod van Softbank kwam er nadat WeWork in zwaar weer kwam te zitten na een mislukte beursgang. De deelkantoren-reus bleek, na jaren mismanagement van onder andere de excentrieke oprichter Adam Neumann, immense schulden te hebben. Neumann werd alvast vervangen.

Softbank, die al eerder kapitaal in het bedrijf had verzonken, kwam met een reddingspakket, waar deze deal een onderdeel van was.

Corona

Een statement van de Japanse investeerder zegt dat de overeenkomst niet kan doorgaan omdat een joint venture van WeWork in China niet voldoende geld kon verzamelen en dat er gerechtelijke onderzoeken naar WeWork liepen. Daarnaast speelt ook de globale impact van het coronavirus een rol.

Een deel van de raad van bestuur van WeWork stelt dat het bedrijf ’teleurgesteld’ is door de ontwikkelingen en dat het ‘alle juridische paden zal bewandelen, ook het vervolgen van Softbank.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20