Slecht nieuws voor samenzweringstheoretici: Kim Jong-un zet geen dubbelganger in omdat hij ziek is

Slecht nieuws voor samenzweringstheoretici. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un zet geen dubbelganger in omdat hij ziek is. Kim Jong-un is volgens de Zuid-Koreaanse nationale inlichtingdienst gewoon 20 kilo afgevallen.

De nationale inlichtingendienst van Zuid-Korea gaf wetgevers donderdag een privébriefing over de gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider. Hoewel hij enkele medische aandoeningen heeft, zijn deze niet ernstig, aldus de inlichtingendienst. 

De dienst beroept zich op een optimale gezichtsanalyse en modellen om het gewicht te berekenen. Er kwam ook een analyse van videobeelden met hoge resolutie aan te pas. Door zijn gewichtsverlies speculeerden sommige mensen dat Kim ziek is en een dubbelganger gebruikt om de massa te misleiden. Volgens de inlichtingendienst is dat gewoon niet waar.

Kim is dit jaar vaker in de schijnwerpers komen te staan. Met tot nu toe 70 openbare optredens in de Noord-Koreaanse staatsmedia. Volgens de Zuid-Koreaanse volksvertegenwoordiger Kim Byung-Kee lijkt het erop dat de leider “werkt aan het opbouwen van een mensvriendelijke imago door foto’s vrij te geven waarop hij bier drinkt en samen met topambtenaren sigaretten rookt”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20