Singapore zet 8 miljard dollar opzij voor nieuw coronasteunpakket

Singapore heeft een steunpakket klaar ten belope van 11 Singaporese dollar (8,3 miljard dollar) om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden en de door de pandemie zwaar getroffen economische sectoren te ondersteunen.

Het Zuid-Aziatische land is bereid veel geld op tafel te leggen om de economische groei opnieuw aan te zwengelen. Heng Swee Keat, de minister van Financiën in Singapore, heeft tijdens zijn begrotingstoespraak uit de doeken gedaan hoe de overheid de financiële middelen zal inzetten.

Vaccinatie en contact tracing

Ongeveer 4,8 miljard Singaporese dollar (3,6 miljard dollar) is bestemd voor volksgezondheids- en veilige heropeningsmaatregelen, waaronder vaccinatie, contact tracing en testcapaciteiten. Daarnaast komt er een uitbreiding van bestaande regelingen om de lonen van werknemers te subsidiëren en bedrijven te financieren. Er komt ook gerichte steun voor voor bepaalde sectoren, zoals luchtvaart en kunst.

De regering van Singapore heeft vorig jaar meer dan 90 miljard Singaporese dollar (68 miljard dollar) – ongeveer 20 procent van het bbp- uitgetrokken om de economische gevolgen van de pandemie te verzachten.

Ergere recessie voorkomen

‘Deze maatregelen, samen met de monetaire steun van de centrale bank, hebben Singapore geholpen een ergere recessie te voorkomen, banenverlies af te wenden en de ongelijkheid te verminderen’, aldus de minister.

Hij voegde eraan toe dat zonder de maatregelen de Zuidoost-Aziatische economie vorig jaar met ten minste 12,4 procent zou zijn gekrompen. Dat is meer dan het dubbele van de 5,4 procent waar het land in 2020 mee geconfronteerd werd.

Verwacht wordt dat de Singaporese economie dit jaar zal groeien met 4 tot 6 procent.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20