Sinema op Capitol Hill: Democratisch senator verlaat de partij

In Washington valt een politieke bom. Kyrsten Sinema, de Democratische senator voor de staat Arizona, keert haar partij de rug toe en gaat als onafhankelijke zetelen.

Waarom is dit belangrijk?

De dinsdag door Democraten behaalde nipte meerderheid (51/49) in de Amerikaanse Senaat ligt alweer aan diggelen, nu Democratisch senator Sinema de partij verlaat. In geval van gelijkheid van stemmen zal het opnieuw de stem van vicepresident Kamala Harris zijn, die de doorslag geeft.

In het nieuws: Kyrsten Sinema, de Democratische senator voor de staat Arizona, zetelt voortaan als onafhankelijke.

  • Volgen Sinema stellen de Democraten zich in de staat Arizona "even extreem op als de Republikeinen en promoten ze een gedachtegoed waarin ze zich niet langer kan vinden".
  • "Vele inwoners van onze staat die als Democraten of Republikeinen geregistreerd staan, willen leiders die zich richten op oplossingen met gezond verstand in plaats van partijdoctrine," schrijft ze in een
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.