Siemens Energy krijgt reddingsboei van 15 miljard euro toegeworpen

Het gaat niet goed met Siemens Energy, en in het bijzonder met de dochteronderneming Gamesa Renewable Energy. Door de aanhoudende problemen bij de windturbines lopen de verliezen fors op. Het bedrijf zocht daarom naar extra kapitaal, en het heeft dat nu ook gevonden. Siemens Energy stelde een deal van 15 miljard euro veilig met de Duitse overheid, zijn grootste aandeelhouder Siemens en een consortium van banken.

Waarom is dit belangrijk?

Duitsland bevindt zich midden in de energietransitie en vertrouwt sterk op hernieuwbare energiebronnen om zijn doelen te bereiken en het hiaat te vullen dat is ontstaan door de sluiting van kerncentrales. Het windenergiesegment kampt echter met aanzienlijke problemen, en dat geldt voor heel Europa.

In het nieuws: Een deal van 15 miljard euro moet Siemens Energy helpen om mee te dingen naar nieuwe contracten nadat haar andere geldbronnen zo goed als opgedroogd zijn.

  • De financiële instellingen zullen Siemens Energy voorzien van 12 miljard euro aan leninggaranties, waarvan Duitsland voor 7,5 miljard euro borg staat.
    • De Duitse onderneming kan op steun van de overheid rekenen, omdat die wordt beschouwd een cruciale speler in de Duitse energietransitie. Robert Habeck (Groenen), mini
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer