Sheryl Sandberg cashte afgelopen decennium 1,7 miljard dollar door verkoop Facebook-aandelen

Sheryl Sandberg kondigde woensdag aan dat zij na 14 jaar bij Meta, het bedrijf boven onder meer Facebook, terugtreedt uit haar rol als chief operating officer (COO). Zij is één van die zeldzame mensen die geen CEO of oprichter van een bedrijf is, maar het wel tot miljardair heeft geschopt. De verkoop van ettelijke miljoenen Facebook-aandelen is daar één van de redenen van.

Waarom is dit belangrijk?

Het vermogen van Sandberg wordt geschat op 1,6 miljard dollar, volgens het zakenmedium Forbes. Daarmee is zij de op één na rijkste vrouw in de techwereld, na Meg Whitman. Laatstgenoemde bekleedde eerder de topfunctie bij Hewlett Packard en is naar schatting 3,2 miljard dollar waard.

Terwijl veel directeuren van bedrijven de neiging hebben het grootste deel van hun aandelen aan te houden als blijk van vertrouwen in hun bedrijven, is Sandberg een agressieve en consequente verkoper van Facebook-aandelen (nu Meta) geweest. Dat schrijft CNBC.

Zo heeft Sandberg in de afgelopen tien jaar meer dan 75 procent van haar effectenbeloningen na belastingen verkocht. Ze zou dit op regelmatige basis gedaan hebben, via een aandelenverkoopplan.

  • In totaal zou zij meer dan 22 miljoen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20