Shell voorziet 50.000 on-street EV-laders in het Verenigd Koninkrijk tegen 2025

Royal Dutch Shell Plc wil zijn netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. De focus ligt daarbij op automobilisten die geen eigen parkeerplaats hebben.

De Shell-unit Ubitricity zal tegen 2025 zo’n 50.000 oplaadpunten installeren op straat, zo blijkt uit verklaring die woensdag is gepubliceerd. Er zijn al ongeveer 3.600 Shell-opladers in het land aanwezig in de vorm van bestaande infrastructuur, zoals straatlantaarns. De Britse klimaatveranderingscommissie heeft gezegd dat het land tegen het midden van het decennium 150.000 openbare oplaadpunten nodig heeft.

Verbod verkoop benzine-en dieselwagens in 2030

Het Verenigd Koninkrijk heeft de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2030 verboden. De uitbouw van het oplaadnetwerk zal dus snel moeten gaan. De gemakkelijkste manier om de accu van een auto op te laden is thuis, maar ongeveer tweederde van de huishoudens in steden en stedelijke omgevingen heeft geen parkeergelegenheid buiten de straat. Dat zeggen gegevens van de National Audit Office. 

Het Office for Zero Emission Vehicles van de Britse overheid dekt momenteel 75 procent van de kosten van het installeren van opladers in de stad. Shell is bereid om de resterende kosten zelf te dekken, onder voorbehoud van commerciële voorwaarden, zegt het bedrijf. Shell heeft geen bedrag genoemd voor de totale kosten van het project.

“Nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, is dit een goed voorbeeld van hoe particuliere investeringen naast overheidssteun worden gebruikt om ervoor te zorgen dat onze EV-infrastructuur (Electrical Vehicle) klaar is voor de toekomst”, zei Rachel Maclean, een Britse minister van vervoer, in de verklaring.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20