Schrijft Sora het overlijdensbericht van Hollywood?

De Amerikaanse filmmaker Tyler Perry heeft een uitbreiding van 800 miljoen dollar van zijn studio-complex in Atlanta gepauzeerd. Hij besliste daartoe na de release van OpenAI’s videogenerator Sora. Hij waarschuwt ervoor dat “een hoop jobs” in de filmindustrie verloren zullen gaan aan kunstmatige intelligentie. 

In het nieuws. De Amerikaanse film- en tv-magnaat had plannen om 12 geluidsstudio’s aan zijn studio toe te voegen, maar heeft die voor onbepaalde tijd stopgezet nadat hij demonstraties van Sora en de “schokkende” mogelijkheden ervan zag. 

Zoom in. “Alles is momenteel en voor onbepaalde tijd in de wacht gezet vanwege Sora en wat ik zie,” zei Perry in een interview met de Hollywood Reporter.

  • “Ik had het afgelopen jaar gehoord dat dit eraan kwam, maar ik had geen idee tot ik onlangs de demonstraties zag van wat het kan doen. Het is schokkend voor mij.” 

Zoom out. Het AI-hulpmiddel werd gelanceerd op 15 februari – met beperkte toegang voor een paar onderzoekers en videomakers – en veroorzaakte wijdverbreide verbazing met zijn vermogen om realistische beelden van een minuut lang te produceren uit eenvoudige tekstprompts. 

  • Perry, wiens successen onder andere de Madea-filmserie omvatten, zei dat de prestaties van Sora betekenden dat hij niet langer naar locaties hoefde te reizen of een set hoefde te bouwen:
    • “Ik kan in een kantoor zitten en dit doen met een computer, wat schokkend is voor mij.”
Meer