Schoolfactuur betalen kan nu met POM of Payconiq

Een schoolfactuur betalen, kan in theorie nu ook met Payconiq of het Antwerpse POM. Dat laten de betaalproviders weten in een persbericht.

Van de kinderen op tijd op school krijgen tot de schoolfactuur betalen, de start van het nieuwe schooljaar is ook zonder corona al best hectisch. Bij Payconiq by Bancontact en het Antwerpse POM willen ze die facturen alvast vereenvoudigen. Een QR-code en betaalknop moeten de zaak vereenvoudigen.

QR-code

Een papieren of digitale factuur, dat maakt niet uit. Met POM, de Antwerpse betaalprovider en Payconiq komt er een QR-code of knop op de factuur en daarmee schrijft u automatisch over. Daarmee worden de menselijke fouten alvast overgeslagen.

‘Ouders zien op tegen het administratieve werk en daarom gebeurt het wel eens dat ze een factuur uit het oog verliezen en te laat betalen – met alle gevolgen van dien voor de verzender van de factuur. Het komt er dus op neer om de betaaldrempel zo laag mogelijk te maken. En dat is exact wat we beogen met deze samenwerking’, zegt Tom Totté, mede-oprichter van POM in een persbericht.

Er zijn al 250 scholen die gebruik maken van het nieuwe systeem. Zowat de helft van de ouders betaalt er al met de QR-code of betaalknop. In sommige scholen loopt dat zelfs op tot 89 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20