Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

SBS-eigenaar Talpa begint spelletjessite met abonnement

Logo Business AM
Business

23/09/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Isopix

Talpa, een Nederlands mediabedrijf dat werd opgericht door ‘Big Brother’-bedenker John De Mol, begint samen met het gamebedrijf Azerion een spelletjessite. Er zullen geen advertenties op te zien zijn, maar u betaalt wel 5 euro per maand.

Dat melden verschillende Nederlandse media.

De site heet Playtime en staat sinds woensdag online. Hij richt zich op zogenaamde casual games, kleine spelletjes die vooral een goed tijdverdrijf zijn, maar niet per se moeilijk zijn.

Over het algemeen zijn die spelletjes gratis en de bedrijven erachter verdienen hun geld met advertenties of aankopen in het spel. Talpa doet geen een van de twee. De mediagroep vraagt in de plaats daarvan een abonnementskost van 4,99 per maand.

Smartphone

Er zijn twee zaken opmerkelijk aan het idee. Het is erg gewaagd om een betalende spelletjessite op te richten in een tijd dat de meeste simpele spelletjes gratis zijn, maar daarnaast is het maar de vraag of dit het moment is om een site op te richten. Jonge mensen, en ook meer en meer oudere mensen, zijn tegenwoordig eerder geïnteresseerd in spelletjes uit de appwinkels van Apple of Google om op hun smartphone te spelen. We kennen allemaal de grote hits als Candy Crush en het ter ziele gegane Flappy Bird.

Komt daarbij dat Talpa niet de grootste naam is in de gamingindustrie. Al is Azerion dat wel iets meer. Het in 2004 opgerichte bedrijf is eigenaar van spele.nl, een site die vooral midden de jaren 2000 floreerde, en sinds februari van dit jaar heeft het ook Habbo Hotel, een virtuele wereld en een van de eerste sociale netwerken, in handen. In 2019 vormde Talpa een joint venture met Azerion om de spelletjesmarkt te betreden.

Studio 100

Hoewel gaming een erg lucratieve markt is die vorig jaar al goed was voor 130 miljard dollar en volgens consultant PwC 179 miljard dollar zal waard zijn tegen 2024, zal Playtime toch zijn best moeten doen om mensen op zijn platform te krijgen. Dat doet het met exclusieve Nederlandse spelletjes als Lingo, Dolfje Weerwolfje en Denksport, aangevuld met spelletjes van onder andere Studio 100 en Nickelodeon. En voor de ouderen onder ons heeft het spelletjes van Atari, dat onder andere het legendarische spel Tetris uitvond.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks