Samsung lanceert met Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 twee nieuwe foldable smartphones

Samsung blijft zwaar inzetten op opvouwbare smartphones. Het stelde zojuist met de Galaxy Z Fold3 5G en Galaxy Z Flip3 5G twee nieuwe modellen voor. Zij maken deel uit van de derde generatie Galaxy Z van Samsung en zijn op alle vlakken een serieuze update met hun voorgangers.

In het nieuws: Op een speciaal virtueel event stelde Samsung de derde generatie Galaxy Z-toestellen voor. Het gaat om twee foldable smartphones: de Galaxy Z Fold3 en de Galaxy Z Flip3.

 • “Het is niet voor het eerst dat Samsung laat zien dat er nog veel meer mogelijk is met foldable smartphones. De flexibiliteit en veelzijdigheid van de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 is precies wat we nodig hebben in de snelle wereld waarin we leven”, zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile bij Samsung België.

Samsung Galaxy Z Fold3 is het paradepaardje van de nieuwste generatie opvouwbare smartphones van het Zuid-Koreaanse merk.

 • De Fold3 klapt horizontaal open en heeft eigenlijk twee verschillende schermen.
  • Als je het toestel is dichtgeklapt ziet het eruit als een – iets dikkere – traditionele smartphone met een display van 6,2 inch en een adaptive refresh rate van 120 Hz.
  • Als je het toestel openvouwt, krijg je een extra groot scherm van maar liefst 7,6 inch, eveneens met een adaptive refresh rate van 120 Hz. Samsung slaagde er bovendien in om de camera volledig onder het scherm in te werken waardoor er dus geen inkeping meer zit in de display.
 • De S Pen, die al jaren deel uitmaakt van de Note-serie van Samsung, maakt bij de Fold3 zijn intrede op foldable smartphones. De bedoeling is om gebruikers zo nog eenvoudiger te laten multitasken op het grote hoofdscherm. Zo kan je bijvoorbeeld aantekeningen maken terwijl je je mails leest of zaken afvinken tijdens het videocallen.
 • De Samsung Galaxy Z Fold3 komt uit op 27 augustus, maar je kan hem nu al preorderen. In dat geval ontvang je de smartphone al op 20 augustus en krijg je er bovendien de Cover met S Pen en oplader ter waarde van 89 euro bij. Het toestel is beschikbaar in Phantom Black, Phantom Green, Phantom Silver en kost 1.799 euro.

Met de Samsung Galaxy Z Flip3 wil het Zuid-Koreaanse bedrijf opvouwbare smartphones betaalbaarder maken voor een breder publiek.

 • De Flip3 klapt verticaal open en is dus zeer compact om mee te nemen als hij dichtgeklapt is.
 • In vergelijking met de eerste Samsung Galaxy Z Flip is het coverscherm, dat je ziet als de smartphone dichtgevouwen is, vier keer zo groot geworden. Zo kan je heel makkelijk je notificaties en berichten lezen zonder dat je het toestel moet openklappen.
  • Bovendien kan je ook widgets downloaden voor het coverscherm zodat je erop het weer, je agenda, je aantal stappen of nog heel wat andere zaken kan zien.
  • Ook foto’s kan je nemen zonder de Flip3 open te vouwen door simpelweg te dubbelklikken op de aan/uit-toest.
 • De Samsung Galaxy Z Flip3 komt uit op 27 augustus, maar je kan hem nu al preorderen. Het toestel is beschikbaar in Cream, Green, Lavender, Phantom Black, Gray, Pink en White en kost 1.049 euro.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20