Ryanair schrapt nu al vluchten tot in april

Ryanair heeft opnieuw een pak vluchten geschrapt. De problemen blijven niet langer beperkt tot de maand oktober. Tussen november en maart 2018 zal de vliegtuigmaatschappij opnieuw duizenden vluchten annuleren. Daardoor worden nog eens duizenden passagiers getroffen.

Als je dacht dat je alle miserie hebt ontweken omdat je een vlucht na oktober had geboekt, dan heb je het mis. Als je met Ryanair ging reizen tussen oktober 2017 en maart 2018, dan mag je je misschien wel zorgen gaan maken. De luchtvaartmaatschappij zal ook vluchten tot en met maart 2018 annuleren. Volgens de Guardian gaat het om 18.000 vluchten en 400.000 passagiers.

Geen succes

Ryanair bevestigde de annuleringen op de officiële website. In feite zal de luchtvaartmaatschappij werken met 25 vliegtuigen minder in de lucht. De lagekostenmaatschappij heeft zware personeelsproblemen omdat ze fouten hebben gemaakt in hun planning. Ryanair wou het personeelstekort oplossen door de piloten een bonus aan te bieden van 12.000 euro. Deze bonus kregen ze enkel als ze een deel van hun vakantie wilden opgeven. Blijkbaar had het idee geen succes en gaven de piloten, ondanks de dikke bonus, hun vakantieplannen niet op. Ryanair moest dan (alweer) meer vluchten annuleren. De directeur van de luchtvaartmaatschappij Michael O’Leary, verontschuldigt zich voor de tweede keer. “Wij verontschuldigen ons expliciet voor de klanten die zijn getroffen door de annuleringen van vorige week, of deze nodige wijzigingen die vandaag zijn aangekondigd”, zegt hij in het bericht.

Voucher

Ryanair zegt dat minder dan 1 procent van de klanten last zal hebben van de annuleringen. “Elke klant heeft vandaag een e-mail ontvangen met de drastische veranderingen.” Naast alternatieve vluchten of volledige terugbetaling van het vliegticket, krijgen deze klanten ook een voucher van € 40 (€ 80 bij een retourticket). Met de voucher kunnen ze een vlucht boeken tussen oktober en maart 2018. De vraag is nu: wie durft met die voucher nog een reis te boeken? Vanaf januari 2018 start een nieuwe verlofregeling van twaalf maanden met volledige naleving van de EU-voorschriften. Hierdoor zou er normaal gezien geen tekort meer moeten zijn aan personeel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20