Ryanair denkt ook in april en mei niet te zullen vliegen

Ryanair gaat ervan uit dat het ook in april en mei geen vluchten zal uitvoeren. Dat zegt de CEO Michael O’Leary in een mededeling gericht aan alle klanten van de Ierse lowcoster.

Sinds dinsdag zijn zo goed als alle vluchten van Ryanair geschrapt wegens het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij blijft wel bereid om voor Europese overheden repatriëringsvluchten of vluchten voor het transport van medicijnen, beschermingsmateriaal en voeding uit te voeren, benadrukt O’Leary.

‘Op dit moment weet niemand hoelang deze shutdown door Covid-19 zal duren’, aldus de CEO. ‘Op dit moment verwachten we niet dat we vluchten zullen uitvoeren in de maanden april en mei, maar dit zal afhangen van de adviezen van de overheden. We zullen ons altijd schikken naar die instructies.’

Passagiers van wie de vlucht al geannuleerd werd, zullen in de komende twee weken een e-mail ontvangen met daarin informatie over hun opties. ‘Terwijl we met een ongezien aantal vluchtverboden zitten, hebben we het personeel op het kantoor met 50 procent moeten verminderen wegens social distancing. We vragen klanten om geduld uit te oefenen’, zegt O’Leary. De topman verzoeken klanten ook niet te telefoneren om het personeel niet verder te belasten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20